پخش آسفالت مهم ترین بخش عملیات آسفالت کاری است. پس از قیر کاری و بهینه سازی سطح باید آسفالت روی سطح ریخته شده و سپس متراکم شود.
عملیات پخش آسفالت و قسمت های آن
پس از قیر پاشی، عملیات پخش آسفالت انجام میشود. در این مرحله از کار از آسفالت هایی که دانه بندی درشت دارند استفاده میشود. این مرحله از آسفالت کاری زیره یا آستر نام دارد. ضخامت آسفالت در پخش آسفالت نبایستی بیشتر از شش سانتیمتر باشد. هر چقدر ضخامت آن بیشتر باشد کیفیت کوبیده شدن آن پایین تر خواهد بود. مرحله بعدی آسفالت کاری، پخش آسفالت بر روی آستر است که روکش نام دارد. ضخامت آسفالت روکش هم سه تا پنج سانتیمتر است.
این مرحله نکات بسیاری دارد. قبل از شروع کار باید تمامی جزئیات مانند درجه حرارت محیط، درجه حرارت آسفالت و… توسط دستگاه نظارت تایید شده باشد.
اگر هوا بارانی و یا سطح آلوده باشد، تحت هیچ شرایطی نباید فرایند را انجام داد. برای پخش آسفالت خیابانی بهتر است از فینیشر یا گریدر استفاده شود. درجه حرارت نیز به دمای محیط بستگی خواهد داشت.
روش های اجرای پخش آسفالت خیابانی
آسفالتهای نیمه گرم در پخش آسفالت خیابانی:
در تولید آسفالت نیمه گرم، دمای فرایند کاهش مییابد تا استفاده از تراشهها امکانپذیر باشد.
بازیافت سرد آسفالت در پخش آسفالت خیابانی:
بازیافت سرد، با کوچک و خرد کردن مواد رویی آسفالت و مخلوط کردن با قیر و یک سری مصالح دیگر به دست میآید. در فرایند تولید بازیافت سرد، هیچ گونه حرارتی استفاده نمیشود.
بازیافت گرم آسفالت در پخش آسفالت خیابانی:
بازیافت گرم آسفالت فرآیندی است که در آن مواد آسفالت سازی، با قیر خالص مخلوط میشود.
محصول نهایی که از این بازیافت به دست میآید، آسفالت گرم است که میتواند شامل بین 20 تا 100 درصد مصالح باشد.
هزینه های مربوط به پخش آسفالت خیابانی
حجم آسفالت با تغییر نوع دانهبندیها تغییر میکند. یعنی هر چقدر دانهها درشتتر باشند، حجم بیشتر است. در حالت عادی حجم مورد نیاز برای یک متر مکعب آسفالت، دو هزار و دویست کیلوگرم است که با توجه به قیمت روز، هزینه آن مشخص خواهد شد.
هزینه پخش آسفالت خیابانی بستگی به ضخامت آن دارد. هزینه تهیه، حمل و اجرای آسفالت هر متر مربع به ازای هر یک سانتیمتر ضخامت 22 هزار تومان است.هزینه پریمکت هر مترمربع 15 هزار تومان و تک کت هر مترمربع 10 هزار تومان است.
هزینه پخش آسفالت یکی از معضلاتی است که امروزه با توجه به گرانی های بیش از حد و تورم مورد توجه قرار گرفته است. از مهمترین آنها باید به به متراژ و ضخامت آسفالت اشاره نمود. طبیعتا هرچه ضخامت و متراژ بیشتر باشد، قیمت نیز افزایش مییابد.
البته هزینه پخش آسفالت به عوامل مختلفی بستگی خواهد داشت. مثلا عوامل عملیاتی در قیمت تمام شده آسفالت تاثیرگذار هستند. اولین و مهمترین عاملی که در هزینه توزیع و پخش آسفالت موثر است، نوع آن است. انتخاب نوع آسفالت با توجه به نیازهای مورد نظر است.
آسفالت حفاظتی نوعی از پخش آسفالت است که با هدف رویه سازی انجام میشود و برای سطوح شنی و آسفالتی کاربرد دارد. حداکثر مقدار رویه سازی 225 میلی متر است که جزو سازه باربر روسازی راه در نظر گرفته نمیشود. مواد سازنده آسفالت حفاظتی شامل قیرهای محلول، قیر آبه یا قیر های خالص با گرانروی کم هستند. بنابراین نمیتوان از پخش آسفالت حفاظتی برای پروژههایی که نیاز به سخت بودن جنس آسفالت دارند استفاده کرد.
جمع بندی
عملیات پخش آسفالت یکی از مهم ترین مراحل یک پروژه آسفالت کاری است. در صورتی که پخش آسفالت به درستی و با دقت انجام نشود، لایه آسفالت به خوبی به سطح زیرین متصل نشده و این امر، سرعت تخریب و از بین رفتن آن را در آینده بیشتر می کند. برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید به ایزوگام ایران مراجعه کنید.
- ۰۰/۰۵/۲۴